fbpx

Nu încape nicio îndoială că meseria de asistent medical este în vogă. Acest domeniu extrem de interesant atrage anual milioane de studenţi din întreaga lume. Cu toate că această profesie este plină de provocări, realizările şi satisfacţiile sunt pe măsură.

1. Există oportunităţi ample de angajare
Numărul mereu mic de asistenţi medicali din ţară este o realitate. Mai ales în această situaţie de criză sanitară, munca asistenţilor este nepreţuită. Aceşti factori înseamnă că oportunităţile de muncă în domeniu sunt abundente. În plus, asistenţii sunt capabili să tranzitioneze în numeroase aspecte ale asistenţei medicale, variind de la lucrul în cadrul îngrijirii acute din spital, la muncă în ambulatoriu axată mai mult pe îngrijirea preventivă.

2. Asistenta medicală este o profesie de încredere şi respectată
Asistentele medicale au fost clasate în cea mai de încredere profesie în anul 2019, conform anumitor sondaje internaţionale. Asistenta medicală reprezintă cea mai mare componentă a forţei de muncă în domeniul sănătăţii. Este o profesie de încredere. Şi este atât o obligaţie, cât şi o onoare să ai cea mai respectată profesie.

3. Există o oportunitate semnificativă de colaborare interprofesională între o varietate de discipline de îngrijire în domeniul sănătăţii
Asistenţii medicali au ocazia să colaboreze cu partenerii din domeniul sănătăţii, cum ar fi medicii, colegii lor şi partenerii din domeniul sanitar. În mod colectiv, toţi aceştia lucrează pentru a oferi o îngrijire sigură pacientului. Folosesc practică bazată pe dovezi pentru a oferi pacienţilor cele mai actuale intervenţii care favorizează vindecarea şi promovează sănătatea.

4. Asistenta medicală oferă un grad ridicat de satisfacţie la locul de muncă
Majoritatea asistenţilor sunt mulţumiţi de alegera lor în carieră. Un motiv pentru acest grad ridicat de satisfacţie la locul de muncă este acela că au oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile. De la un simplu asistent, aceştia pot să evolueze în diferite domenii ale asistenţei medicale, cum ar fi coordonarea îngrijirii pacienţilor, educaţia asistenţilor medicali şi administrarea asistenţei medicale. Deci, există o mulţime de oportunităţi pentru asistenţi medicali de a-şi extinde şi aprofunda abilităţile şi cunoştinţele, precum şi o multitudine de oportunităţi de a contribui la îngrijirea pacientului. De asemenea, există acea flexibilitate care contribuie la satisfacţia profesională şi personală.

5. Asistentele pot călători în lume
Există o mare nevoie de asistenţă medicală nu doar în România, ci în întreaga lume, iar această meserie este o oportunitate minunată pentru a satisface aceste nevoi de îngrijire medicală. Aceasta este şi o oportunitate de a ne dezvolta că indivizi şi de a ne adânci perspectivă asupra diversităţii culturale. Pe măsură ce îţi lărgeşti obiectivul asupra diversităţii culturale, aceasta îţi îmbogăţeşte capacitatea de a oferi îngrijiri şi a schimba perspectivele.

Meseria aceasta este în continuă evoluţie, iar dragostea de a învăţa este aproape obligatorie în asistenta medicală. Cerinţele de educaţie continua variază în funcţie de specializare, dar este important ca asistenţii medicali să-şi construiască în continuare cunoştinţele.Trebuie să cauţi mereu oportunităţi pentru îmbunătăţirea experienţei pacientului şi pentru a-ţi perfecţiona cunoştinţele şi abilităţile, astfel încât să oferi siguranţă celui aflat în suferinţă.

Înscrie-te azi la Şcoală Postliceala Sanitară şi beneficiază de o carieră asigurată că şi asistent medical generalist.

Începe inscrierea acum!

12 + 5 =

Documente necesare pentru înscriere:
– DIPLOMĂ DE BACALAUREAT SAU CERTIFICAT DE ABSOLVIRE A LICEULUI ÎN ORIGINAL SAU ÎN COPIE CARE SE VA LEGALIZA LA SECRETARIATUL ȘCOLII;
– COPIE C.I. ;
– COPIE DUPA CERTIFICATUL DE NAȘTERE ;
– COPIE DUPĂ CERTIFICATUL DE CĂSATORIE (DACĂ ESTE CAZUL);
– ADEVERINȚĂ DE LA MEDICUL DE FAMILIE CU MENȚIUNEA “CLINIC SĂNATOS”;
– 4 FOTOGRAFII 3/4;
– CHITANȚĂ DE ACHITARE A TAXEI DE ÎNSCRIERE, ELIBERATĂ DE CASIERIA ȘCOLII .
– Cont: RO84RNCB0134118102970001
– deschis la BCR CRAIOVA
– Denumire: SCOALA POSTLICEALA ECOLOGICĂ SFÂNTUL STEFAN.

Ai nevoie de ajutor?
Suna la secretariat la numarul de
Telefon: 0351 41 30 31 sau 0770 160 838