Apariții Mass-Media

Proiectul socio-medical „Fii informat! Fii sănătos!”

Biserica „Sfântul Ioan Boteză­torul” din cartierul craiovean Brestei a găzduit duminică, 30 iunie, implementarea primei etape a proiectului socio-medical „Fii informat! Fii sănătos!” Proiectul are ca parteneri Școala postliceală „Sfântul Ștefan” din Craiova şi Parohia Cernele II, și vizează o serie de activități de promovare a școlii. A fost prezentată cifra de școlarizare pentru anul 2019-2020, precum și baza materială de care dispune școala pentru a oferi un act educațional la standarde de calitate deosebite. Totodată, enoriașii prezenți la slujbă au beneficiat, după oficierea Sfintei Liturghii, de un consult medical sumar efectuat de cadre medicale și elevi voluntari ai școlii. Astfel de acțiuni se vor mai desfășura în această vară în ultimele duminici ale lunilor iulie și august. (Pr. Sebastian Cătălin Hogea)

Oferta educațională a Școlii Postliceale Sanitare „Sfântul Ștefan” din Craiova

În această perioadă, Şcoala Postliceală Sanitară „Sfântul Ștefan” din Craiova, patronată de Arhiepiscopia Craiovei, organizează o campanie de promovare, activitatea fiind susți­nută de prof. Georgeta Achim, directoarea școlii, și coordonată de Daniela Hogea și Manuela Fira. Conform programului anunțat, în preajma bisericilor din zona centrală a orașului Craiova au fost instalate corturi, unde profesorii și elevii școlii se află pentru a împărți pliante de promovare, dar și pentru a oferi o consultație medicală gratuită.

În Duminica Rusaliilor, când Biserica Ortodoxă a prăznuit momentul Pogorârii Sfântului Duh peste Sfinții Apostoli, imediat după Sfânta Liturghie, IPS Părinte Mitropolit Irineu a vizitat cadrele medicale și didactice aflate în cortul de promovare al Școlii Sanitare „Sfântul Ștefan”, instalat lângă Catedrala Mitropolitană din Craiova.

Instituţia de învăţământ post­liceal a fost preluată din luna martie a anului 2018 sub tutela Arhiepiscopiei Craiovei. Şcoala este o unitate de învățământ acreditată, conform O.M.E.C.I. nr. 3555/30.03.2009, domeniul Sănătate și Asistență Pedagogică, cu nivel de calificare 5, stabilit de Cadrul Național al Calificărilor, O.M. nr. 3973/2014, studiile fiind recunoscute și în străinătate.

Școala Postliceală Sanitară „Sfântul Ștefan” din Craiova ne pune la dispoziție două specializări, și anume: Asistent medical generalist și Asistent medical de farmacie. Școala își propune formarea la standarde europene de profesioniști de înaltă calificare în domeniul medical, capabili să se integreze pe piața națională și internațională a muncii.

Oferta educațională pentru anul școlar 2019-2020 își propune să formeze 3 clase pentru specializarea Asistent medical generalist (90 de locuri) și 2 clase pentru specializarea Asistent medical de farmacie (60 de locuri). Durata cursurilor pentru fiecare specializare este de 3 ani. Perioada de înscriere a început cu data de 15 mai 2019 și durează până la 10 septembrie 2019. Programul de înscriere este de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 18:00, la sediul școlii de pe strada Adrian Păunescu nr. 16, din Craiova, județul Dolj. Pentru mai multe informații, adresa de web a școlii este următoarea: www.scoalasfantulstefan.ro. De asemenea, școala dispune și de pagină oficială de Facebook, și anume: https://www.facebook.com/ScoalaEcologica/.

☎️ : 0351 41 30 31

📱 : 0770 160 838

Locatie:

Craiova, Dolj
Str. Adrian Păunescu, nr. 16

Program

Luni – Vineri

10:00 – 18:00

Email

secretariat@scoalasfantulstefan.ro

Formular contact